De gemeentelijke diensten zijn gesloten op 
 
donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag)
vrijdag 31 mei
zaterdag 1 juni (bibliotheek en recyclageparken)


--------------------------------------------------------------------------------------------------

Bezoek ook de gemeentelijke facebookpagina.

---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.

De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Maatregelen voor een veilige verkeerssituatie aan de school Prinsenhof in Grimbergen
 

Omwille van de werken aan de voorzijde van de school Prinsenhof werkte de gemeente Grimbergen, in overleg met de schooldirectie, een aangepaste verkeersituatie uit. Tegelijkertijd werd de toegang aan de achterkant van de school via de Helman de Grimberghelaan ook veiliger gemaakt door het inrichten van een schoolstraat. Tevens zal op korte termijn in de straten tussen de Prinsenstraat en de Sint-Servaesstraat een zone 30 worden ingericht.

Op 15 maart starten de werken aan de hoofdingang van het Prinsenhof. Deze werken zullen ongeveer één jaar duren. De kiss & ride zone aan de voorzijde zal zodoende ook lange tijd onbruikbaar zijn. Daarom heeft de gemeente een aangepaste verkeersituatie uitgewerkt, aldus schepen van mobiliteit Philip Roosen. ‘We hebben een nieuwe knuffelweg ingericht vlak voor het oude gemeentehuis. Zodoende kunnen de kinderen op een veilige manier, achter een pad van nadarhekken, via de ingang van de school in de Prinsentraat 5 de school binnen gaan. Deze afsluiting zal behouden blijven tot het beëindigen van de werken.’, aldus Roosen.’

Omdat de toegang via de achterzijde in de Herman de Grimberghelaan, nu ook meer zal gebruikt worden en omdat deze situatie momenteel onveilig is, werden ook hier aanpassingen gedaan. Hier wordt ’s ochtends van 08.00u. tot 08.45u. en ’s namiddags van 14.00u. tot 15.45u. (uitgezonderd woensdag van 08.00u. tot 12.45u.) een gedeelte als schoolstraat ingericht. Op deze manier kunnen ouders hun kinderen veilig afzetten voor de schoolstraat en dan doorrijden. De school zal zowel aan de voorkant als aan de achterkant toezichters voorzien. De politie zal ook regelmatig toezicht doen en daar waar nodig beboeten in functie van de veiligheid van de kinderen. De gemeente vraagt de ouders dan ook om hun auto’s correct te parkeren. Wie een parkeerplaats zoekt in de buurt van de school kan hiervoor terecht in de omliggende straten, voor het gemeentehuis en tevens op de parking van de sporthal in de Pastoor Woutersstraat.

Eerste schepen Roosen voegt nog toe dat in het ganse gebied tussen de Prinsestraat en de Sint-Servaesstraat (Nassaulaan, Platanenlaan en Vlierboomlaan) een zone 30 worden ingericht. Dit allemaal in het kader van het beleidsaccent ‘Veilig naar school’ wat de nieuwe meerderheid wil leggen. We doen nu al een aantal aanpassingen aan de school Prinsenhof omwille van de werken die nu starten. Maar de verkeersveiligheid van alle Grimbergse scholen zal in de toekomst geëvalueerd worden en daar waar nodig zullen ook daar de nodige aanpassingen gebeuren.

Chris SELLESLAGH
Burgemeester
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
 
Philip ROOSEN
Eerste schepen en schepen van mobiliteit, cultuur en dierenwelzijn
philip.roosen@grimbergen.be - 0495 52 42 21