Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Mobiel Energiehuis: kan u nog gaan bezoeken op 25 en 26 juni

Het Mobiel Energiehuis staat nog tot 26 juni op de parking van sporthal Singel in Strombeek-Bever.
U kan het Mobiel Energiehuis vrij bezoeken op
- donderdag 25 juni van 16 tot 19 uur; 
- vrijdag 26 juni van 12.30 tot 15.30 uur. 

Het Mobiel Energiehuis in Grimbergen
Sinds 2016 komt de Kyotomobiel jaarlijks naar Grimbergen. Vanaf dit jaar komt hij terug in een nieuw jasje en onder een nieuwe naam: het Mobiel Energiehuis. ’We hebben gekozen voor een naam die de lading beter dekt‘, zegt projectmedewerker Eline De Vos. ’Aan het concept verandert niet zo veel. Alle inwoners kunnen nog altijd gratis in het energieloket terecht met al hun vragen over duurzaam renoveren, energie besparen, isoleren, zonnepanelen, de digitale energiemeter, premies en subsidies,… , al zal het fysieke loket er enkel nog in de zomerperiode staan.‘
 
Energiezuiniger met een energieaudit
Inwoners van Grimbergen kunnen voor 50 euro een energieaudit aanvragen, met de optie om in de winter ook een warmtescan te laten uitvoeren. Voor personen die tot de beschermde doelgroep (www.energiesparen.be/sociaal/beschermd/wie) behoren kost dit slechts 25 euro.
Bij een energieaudit onderzoekt een energiedeskundige de hele woning om na te gaan waar het energiezuiniger kan. Deze grondige screening van de woning resulteert in een vlot leesbaar rapport met een overzicht en stappenplan van mogelijk te nemen maatregelen, de te verwachten kostprijs ervan en de terugverdientijd.


Voor wie concrete plannen heeft om energierenovaties uit te voeren door te BENOveren (’beter renoveren‘), is er het BENOvatietraject. Hierbij biedt de BENOvatiecoach verdere begeleiding bij de renovatie, onder meer door het zoeken van aannemers, het aanvragen en vergelijken van offertes, het aanvragen van premies, ... De prijs van dit traject zit vervat in de prijs van de energieaudit.

Voor vragen en info kan u terecht bij het energieloket
contactpersoon: Eline De Vos: eline.devos@3wplus.be of 0491 61 43 51.

 
Maatregelen i.k.v. Covid-19
In het energieloket zal er altijd minstens anderhalve meter afstand zijn tussen de energiedeskundige en de bezoeker. Er wordt in ontsmettende gel en mondmaskers voorzien. Na ieder bezoek wordt de ruimte ontsmet en verlucht.