De gemeentelijke diensten zijn gesloten op

maandag 2 april


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.
De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Nieuwe sluikstortactie in Grimbergen

Op dinsdag 26 september organiseerde Grimbergen opnieuw een sluikstortactie aan het Mutsaardplein. De politie kon na het doorzoeken van het vuilnis de identiteitsgegevens van drie sluikstorters achterhalen.
 
Vorige week organiseerde Grimbergen opnieuw een sluikstortactie aan het Mutsaardplein. Het plein ligt aan de grens met Brussel en Vilvoorde en krijgt veelvuldig te maken met sluikstorters. Het gedumpte huisvuil had zich ook nu weer in grote hoeveelheden opgestapeld.
 
Na het doorzoeken van het afval, konden drie personen geïdentificeerd worden. Zij zullen allemaal een GAS-boete krijgen en de wijkinspecteur zal bij hen langsgaan voor een gesprek. De sluikstorters zijn meestal buurtbewoners die hun afval in de veel goedkopere witte zaken van de stad Brussel steken en vervolgens op het grondgebied van Grimbergen dumpen.
 
In maart organiseerde Grimbergen op dezelfde plaats ook al een sluikstortactie, toen in aanwezigheid van de pers. De gemeente is het veelvuldig sluikstorten beu en wil hiermee het signaal geven dat het illegaal dumpen van afval niet door de beugel kan.
 
Grimbergen zal blijven inzetten op preventie en controles. De gemeente plaatste ook waarschuwingsbordjes om duidelijk aan te geven dat sluikstorten niet kan en dat overtreders zware boetes riskeren.