Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Nieuwe tijdelijke parking in Strombeek-Bever

Tijdelijk 49 extra parkeerplaatsen in het centrum

Sinds vrijdag 7 september kunnen inwoners en bezoekers van Strombeek-Bever hun wagen parkeren op een nieuwe tijdelijke parking tegenover het cultuurcentrum. De parking bevindt zich op een perceel waar recent een gebouw werd afgebroken.
 
In het centrum van Strombeek-Bever, in de omgeving van het cultuurcentrum, heeft de gemeente een tijdelijke parking voor 49 wagens ingericht. Hiermee wil het gemeentebestuur de nood aan parkeerplaatsen tijdens de masterplanwerken wat verlichten. De parking is wel tijdelijk. Zodra de werken voor het nieuwe OCMW- en bibliotheekgebouw beginnen, zullen de parkeerplaatsen opnieuw verdwijnen.
 
Begin september werd het gebouw op de hoek van de Verbeytstraat en de Wemmelsestraat afgebroken. Op die locatie komt een nieuw gebouw voor de bibliotheek, het OCMW en andere diensten. In afwachting van de start van de bouwwerken, besliste de gemeente om het terrein in te richten als tijdelijke parking.
 
Voorheen was er ook een parking op deze plaats, maar die was een stuk kleiner dan de 49 plaatsen die er nu zijn.
 
De start van de bouwwerken voor het nieuwe gebouw is gepland voor begin 2019.
 
Het gemeentebestuur heeft momenteel ook een studie lopen met betrekking tot de bouw van een ondergrondse parking onder het Gemeenteplein.