Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Openluchtzwembad Lammekes gaat deze zomer niet open

Het openluchtzwembad Lammekes in de Veldkantstraat in Grimbergen gaat deze zomer niet open. Normaal gezien opent het zwembad elk jaar in juli en augustus, maar dit jaar kan de gemeente onvoldoende redders vinden om de veiligheid te garanderen.
 
Jaar na jaar werd het voor het gemeentebestuur van Grimbergen moeilijker om voldoende redders te vinden voor het openluchtzwembad. Dit jaar bleek het voor de eerste keer een onmogelijke opdracht.
 
Redder is een knelpuntberoep geworden, ook andere uitbaters van zwembaden raken moeilijk aan gekwalificeerd personeel. Ook voor het overdekte Pierebad in Strombeek-Bever heeft de gemeente het al een hele tijd moeilijk om voldoende redders te vinden. Al enkele keren moest het zwembad onvoorzien sluiten omdat er te weinig redders aanwezig konden zijn.
 
Grimbergenaren die tijdens de zomermaanden een plons in het water willen nemen, kunnen wel gewoon terecht in het Pierebad. Het zwembad zal in juli en augustus op weekdagen trouwens een uur langer open zijn. Van maandag tot vrijdag opent het zwembad de deuren al om 12 uur (in plaats van 13 uur).