Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Naar aanleiding van het coronavirus gelden in Grimbergen een aantal maatregelen.

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Grimbergen Helpt

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Skatepark Grimbergen gaat op woensdag terug open

Het skatepark aan het Pierebad in deelgemeente Strombeek-Bever gaat morgen terug open. Om de Corona-voorschriften te respecteren worden wel een aantal maatregelen genomen. Zo mogen er maximaal 20 skaters tegelijkertijd op het park.
 
Grimbergen – Tom Gaudaen, schepen van jeugdbeleid: “Nu de Nationale Veiligheidsraad groen licht gegeven heeft voor de heropening van skateparken, willen we alles in het mogelijke stellen om dat zo vlot mogelijk te laten gebeuren.
 
Op een skatepark is het niet zo eenvoudig om de regels rond fysieke afstand te laten naleven, maar we willen de jongeren in onze gemeente de kans geven om na al die tijd eindelijk terug te kunnen skaten.
 
Met het lange weekend en het mooie weer verwachten we een grote toeloop van jongeren. Om dat in goede banen te leiden, zal de gemeente toezicht voorzien. Er mogen maximaal 20 jongeren tegelijkertijd skaten. De persoon die toezicht houdt, zal een lijst bijhouden waarop per uur genoteerd staat wie aan het skaten is. Skaters kunnen zich bij aankomst aan het park aanmelden bij de toezichter en hun naam laten noteren voor een tijdslot dat nog vrij is. Zo krijgt iedereen de kans om zich op de piste uit te leven.
 
Voor de heropening van de speeltuintjes is het nog wachten op een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad. Hou de gemeentelijke informatiekanalen in de gaten.”
 
Het skatepark aan het zwembad Pierebad in Strombeek-Bever is vanaf morgen elke dag open van 12 tot 22 uur. Per uur worden maximaal 20 skaters toegelaten. De nadarhekken zullen rond het park blijven staan om het aantal aanwezigen te kunnen controleren.
 
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, wegen en water, gebouwen, groen
 
Tom Gaudaen
tom.gaudaen@grimbergen.be – 0477 22 03 17
Schepen voor jeugd- en sportbeleid en internationale betrekkingen