De gemeentelijke diensten zijn gesloten op

maandag 2 april


---------------------------------------------------------------------------------------------------
Meer informatie over de sluitingsdagen van de gemeentelijke diensten vindt u HIER.

De sluitingsdagen van het zwembad Pierebad kan u HIER raadplegen.
De sluitingsdagen van de bibliotheek kan u HIER raadplegen.


---------------------------------------------------------------------------------------------------

Al ingeschreven op BE-Alert? Klik HIER voor meer informatie.

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Werken aan kruispunt Kareelstraat en Humbeeksesteenweg

Wegomleidingen vanaf 4 december

Op maandag 4 december starten er werken aan het kruispunt van de Kareelstraat en de Humbeeksesteenweg in Grimbergen. Het kruispunt wordt heringericht als onderdeel van het nieuw circulatieplan in de wijk Verbrande Brug.
 
De werken bestaan uit het opbreken van de verharding en fundering, het plaatsen en aansluiten van kolken en het aanbrengen van een nieuwe (onder) fundering. Vervolgens wordt het kruispunt heraangelegd met nieuwe straatverlichting en fietspaden.

Wegomleidingen
Tijdens de werken wordt het kruispunt van de Kareelstraat en de Humbeeksesteenweg afgesloten voor alle verkeer. De nodige omleidingsroutes worden voorzien.
 
Voor het verkeer van minder dan 3,5 ton komende van de Westvaartdijk naar Humbeek en/of Grimbergen centrum wordt een omleiding voorzien langs de Vaartstraat. Tijdens de werken wordt in deze straat eenrichtingsverkeer ingesteld tussen de Heienbeekstraat en de Humbeeksesteenweg richting Grimbergen centrum en/of Humbeek. Tussen de Westvaartdijk en Heienbeekstraat blijft tweerichtingsverkeer mogelijk.
 
Komende van Humbeek en/of Grimbergen centrum zal het mogelijk zijn voor alle verkeer om via de Verbrande Brugsesteenweg en Industrieweg de Westvaartdijk/ gehucht “Verbrande Brug” te bereiken.
 
De bedrijven gelegen aan de Westvaartdijk en Verbrande Brugsesteenweg zijn nog steeds bereikbaar vanuit ”de Verbrande Brug” voor het zwaar verkeer van meer dan 3,5 ton. Al het doorgaand zwaar verkeer naar Humbeek dient de omleiding langs de R0 naar A12 uitrit “Meise” te volgen.
 
De werken worden uitgevoerd door de firma Soga nv, Aven Ackers 14, 9130 Verrebroek en zullen 36 dagen, inclusief de wettelijke verlofperiode, duren (het weerverlet niet meegerekend).