Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Werken voor Ringtrambus aan Otto De Mentockplein

Vanaf maandag 14 oktober voert de Werkvennootschap een aanpassing uit op het Otto De Mentockplein in Strombeek-Bever. Het gaat om een ingreep die de weginfrastructuur klaar moet maken voor de komst van de ‘Ringtrambus’. Die zal in de loop van december beginnen rijden op het traject van lijn 820, in afwachting van haar latere definitieve route.
 
Grimbergen – Burgemeester Chris Selleslagh: “Tussen maandag 14 en vrijdag 25 oktober past de aannemer van De Werkvennootschap de bocht aan de zuidzijde van het Otto De Mentockplein aan (zijde Strombeeklinde en Kasteelstraat). Deze bocht wordt minder scherp gemaakt zodat de Ringtrambus, met zijn lengte van 24 meter, niet in de problemen raakt. De bus rijdt namelijk komende van de Strombeeklinde naar het Sint-Amandsplein.”
 
“Tijdens de werkzaamheden is een deel van de wegenis rondom het plein afgesloten. Gemotoriseerd verkeer kan het plein enkel nog vanaf het Sint-Amandsplein richting Vijverstraat en Strombeeklinde oprijden. In de andere richtingen volgt gemotoriseerd verkeer een omleiding:
Vanuit de Kasteelstraat volgt u een omleiding via de Rijkendalstraat en de Sint-Amandsstraat naar het Sint-Amandsplein. Vanuit de Strombeeklinde rijdt u via de Vijverstraat, Van Wayenberghstraat en Wemmelsestraat naar het Sint-Amandsplein.”, vervolgt schepen van mobiliteit Philip Roosen.
 
Tijdens de werken zijn enkele parkeerplaatsen op het plein afgesloten omdat die in de werfzone vallen. Voetgangers en fietsers (eventueel met de fiets aan de hand) kunnen het plein steeds veilig passeren.
 
Heeft u concrete vragen over het verloop van deze werken? Neem dan contact op met bereikbaarheidsadviseur Tom Buntinx via 0477 95 83 09 of tom@amaril.be.
 
Chris Selleslagh
chris.selleslagh@grimbergen.be – 02 260 12 00 - 0475 70 43 03
Burgemeester
Politie, brandweer, burgerlijke stand, infrastructuur, openbare werken en werken in eigen beheer
 
Philip Roosen
philip.roosen@grimbergen.be – 0495 52 42 21
Eerste schepen en schepen voor cultuur, mobiliteit en dierenwelzijn