Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Werken Wolvertemsesteenweg

Wegomleiding vanaf 10 september

Op maandag 10 september starten de nutsmaatschappijen met werken in de Wolvertemsesteenweg.
 
Op 10 september starten de nutsmaatschappijen met de aanleg van de nutsleidingen voor aardgas, elektriciteit en telecom aan de pare zijde van de Wolvertemsesteenweg. Ze verwachten hiermee klaar te zijn half oktober. Aan de onpare zijde voeren ze dezelfde werken uit van half november tot half december. Deze timing kan wijzigen in functie van de weersomstandigheden.
 
De werken situeren zich tussen het kruispunt Wolvertemsesteenweg/Brusselsesteenweg (stelplaats bussen) tot aan het kruispunt Wolvertemsesteenweg/Beiaardlaan/Keienberglaan. Er wordt gewerkt in zones van 70 meter.

Tijdens de werken zal het verkeer in de Wolvertemsesteenweg enkel richting Vilvoorde kunnen rijden. Er is een wegomleiding voorzien via de Spaanse Lindebaan (uitgezonderd zwaar verkeer) en de Brusselsesteenweg. Er wordt gewerkt in zones van 70 meter zodat parkeren in de rest van de werfzone mogelijk blijft.
 
Omleidingen De Lijn
Ook de bussen van De Lijn worden tijdens de werken omgeleid. Lijn 231 in de richting van Brussel Noord krijgt een tijdelijk halte in de Beukendreef ter hoogte van de Kruipstraat. Volgende haltes worden tijdens de werken niet bediend: Max Havelaar, Rijkenhoek en Hoge Steenweg. Bij lijn 232 in de richting van Brussel Noord wordt de halte Hoge Steenweg vervangen door de halte Rusthuis. Voor de lijnen 533 en 821 in de richting van Kappelle-op-den-Bos en Merchtem worden de haltes Klont en Hoge Steenweg vervangen door de halte Stelplaats Perron 2. In de andere rijrichtingen blijft de situatie ongewijzigd.
 
Na de aanleg worden alle huizen in de werfzone aangesloten op de nieuwe leidingen. De betrokken bewoners worden hierover door de nutsmaatschappijen geïnformeerd.
 
Wie op de hoogte wil blijven van de werken, kan inschrijven op de nieuwsbrief van Synductis:sien@synductis.be.