Zorgparkeren

Een parkeerplaats vinden dichtbij de woning van een patiënt, is voor zorgverleners niet altijd een gemakkelijke taak. Hierbij gaat vaak kostbare tijd verloren. Het systeem van zorgparkeren biedt daarvoor een oplossing.

Wat is zorgparkeren?

Zorgparkeren is het ter beschikking stellen van een parkeerruimte aan zorgverleners tijdens het verstrekken van zorg. Dankzij jouw hulp, geraken zorgverleners tijdens hun huisbezoeken sneller aan een parkeerplaats.

Heb je een garage of oprit?

Indien je over parkeerruimte beschikt vóór je garage of oprit en je zou deze graag ter beschikking willen stellen, vraag dan hier jouw gratis sticker aan. Door het aanplakken van een sticker op bijvoorbeeld jouw ruit of garagepoort, maak je de zorgverlener duidelijk dat hij voor jouw garagepoort of oprit mag parkeren. Moet je dringend vertrekken en staat er een wagen in de weg? Bel dan het gsm-nummer dat je op de kaart achter de voorruit vindt. De zorgverlener zal dan zo snel mogelijk zijn wagen verplaatsen.

Stopzetting zorgparkeerplaats

Wens je de zorgparking stop te zetten? Gelieve dit de melden aan gemeentebestuur@grimbergen.be 

Ben je zorgverlener?

Indien je zorgverlener bent en over een RIZIV-nummer beschikt, vraag dan hier jouw gratis zorgparkeerkaart aan. Plaats deze kaart achter jouw voorruit zodat de bewoner je kan contacteren indien jouw wagen dringend verplaatst moet worden.

Overzicht zorgparkeerplaatsen

Grote Kerkvoetweg191850Grimbergen
Guldendal91850Grimbergen
Beverstraat421853Strombeek-Bever
Kasteelstraat791853Strombeek-Bever
Kloosterstraat411853Strombeek-Bever
Jozef De Vleminckstraat30 A1853Strombeek-Bever
Jozef De Vleminckstraat341853Strombeek-Bever

Reglement Zorgparkeren217,9 Kb(pdf)