Zwembad Pierebad nog minstens tot september gesloten

De heropening hangt af van concrete afspraken met een eventuele overnemer.

3 april 2021:

Zwembad Pierebad is nog minstens tot september gesloten voor publiek en sportclubs. De heropening hangt af van concrete afspraken met een eventuele overnemer.

Het zwembad Pierebad was de voorbije maanden gesloten voor dringende herstellingswerken. Zo werden onder andere alle verlichtingsarmaturen vervangen, werden voegen hersteld en werden de lekken aan het kleine instructiebad gedicht. Voor het vervangen van de loszittende wandtegels wordt een aanbesteding uitgeschreven. De werken verliepen vlot, maar andere problemen doken op.

“De normen voor brandveiligheid zijn strenger geworden en het gebouw moet conform gemaakt worden. Daarnaast zijn ook de technische keuringen verstrengd. We willen alle installaties en uitrustingen die gebreken vertonen in één keer aanpakken”, legt Tom Gaudaen, schepen sportbeleid, uit. Dit zal nog enige tijd in beslag nemen. Het zwembad zal zeker niet voor september 2021 kunnen openen.

“De concrete heropening zal afhangen van de afspraken met de eventuele overnemer van het zwembad. We betreuren dat het zwembad zo lang gesloten zal zijn, maar veiligheid staat voorop. Nadat alle herstellingen afgewerkt zijn én de overname geregeld is, zullen we kunnen genieten van een schitterend zwembad en meer dienstverlening”, besluit Tom Gaudaen.

Gepubliceerd op zaterdag 3 apr. 2021 om 17.57 u.