Coronavirus

Maatregelen in Grimbergen n.a.v. coronavirus

Klik HIER om deze maatregelen te bekijken.

Gemeentediensten op afspraak

Door de coronamaatregelen werken de gemeentediensten uitsluitend op afspraak: tel. 02 260 12 11
Meer info: klik hier

Op vrijdag 9 oktober zullen de gemeentediensten uitzonderlijk gesloten zijn door ICT-aanpassingen. 

Gemeentelijke rubrieken
afdrukken

Zwerfkatten

Samenwerking met dierenopvangcentrum Zemst
Vanaf 1 juli 2020 staat het dierenopvangcentrum Zemst in voor het zwerfkattenbeleid en gevonden dieren in Grimbergen. De samenwerking komt er op vraag van de gemeente en moet het hele beleid vergemakkelijken. Inwoners van Grimbergen kunnen vanaf morgen rechtstreeks contact opnemen met het opvangcentrum in Zemst om zwerfkatten en gevonden dieren te melden. Het dierenopvangcentrum verzorgt alle administratie die er nodig is voor de gemeente en de politiedienst.
 
Opvang zwerfkatten
De zwerfkatten worden gesteriliseerd en getest op aids en leucose. De verwilderde katten worden vrijgelaten op de plaats waar ze gevonden werden, maar katten die kans maken op adoptie blijven in afwachting daarvan in het opvangcentrum. Het opvangcentrum blijft wel samenwerken met vrijwilligers die zich inzetten voor de zwerfkatten in Grimbergen.
 
Hebt u een hond of kat gevonden in Grimbergen? Bel dan direct 015 140 770.
Onze enthousiaste en professionele medewerkers komen de gevonden hond of kat ophalen in Grimbergen en dit elke dag van 8 tot 17 uur. Buiten onze openingsuren staat de politiedienst in voor de gevonden dieren. De gevonden dieren worden vervolgens gecontroleerd en verzorgd in het opvangcentrum en de eventuele eigenaar wordt gecontacteerd. Deze laatste krijgt twee weken de tijd om zijn huisdier op te halen. Na die twee weken gaan we op zoek naar een nieuw baasje. De gevonden dieren kan u terugvinden op onze website.
 
Meer info
De volledige procedure vindt u op onze website: www.dierenopvangcentrumzemst.be/meldpunt